Vanredno stanje

Poštovani putnici i drage kolege,

Poštujući preporuku Predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u uslovima uvedenog vanrednog stanja o ograničenju kretanja građana turistička agencija  Adria putovanja je donela odluku da u  vreme trajanja vanrednog stanja poslovnice neće raditi sa klijentima. Cilj je  pronalaženje najboljih rešenja za bezbednost i zdravlje zaposlenih i putnika. 

Agencija od 17.03.2020. godine do opoziva posluje u vanrednim okolnostima samo kao dežurstvo i to od 10.00 h do 14.00 h radnim danima. Preporučujemo da sve informacije koje su vam neophodne u ovom periodu zatražite telefonom ili putem E-mail-a.

Telefoni za informacije: 063/207-260, 063/205-901 i 016/876-500 , mail adresa : adriatours.vl@gmail.com

Stojimo vam na raspolaganju za pružanje informacija. Želimo da istaknemo da je novac putnika uredno po ugovoru prebačen grčkim partnerima, a same uplate su osigurane našom Garancijom putovanja i polisom od insolventnosti broj POL-00432697 od 01.01.2020. kod SAVA NEŽIVOTNOG osiguranja ADO i nema razloga za brigu.

Na osnovu trenutne situacije u saradnji sa Ministarstvom Turizma sva putovanja ugovorena do 15.05.2020. godine se otkazuju, a u slučaju produženja vanrednog stanja očekuje se preporuka o daljem postupanju. Putnicima nudimo mogućnost promene termina ili vaučer u vrednosti uplaćenog iznosa koji se može realizovati u periodu od godinu dana od dana planiranog putovanja (osim u slučajevima gde smo imali dokazive stvarne troškove po pitanju realizacije putovanja, ukupan iznos obaveze se umanjuje za taj iznos).

Od 17.03.2020. eventualni otkazi aranžmana za letovanja biće razmatrani nakon ukidanja vanrednog stanja. Trenutno postoji preporuka Ministarstva i Udruženja agencija da se aranžmani sa datumom realizacije posle 15. maja ne otkazuju. S obzirom na vanredne okolnosti trenutno nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju. Za vreme trajanja vanrednog stanja suspendujemo bilo kakve izmene rezervacija za letnju sezonu.

U saradnji sa resornim Ministarstvom pratimo situaciju i postupamo odgovorno kako bi zaštitili interese putnika i poslovnih partnera. Apelujemo na putnike da imaju razumevanje, pratićemo razvoj situacije i trudićemo se da u datim okolnostima nađemo najbolji naćin da zaštitimo njihova prava i interese.

Želimo Vam dobro zdravlje i stojimo na raspolaganju.

Vaš Adria Tim