Evropski gradovi autobusom / 2018

| Sicilija - Bolonja - Rim - 10 dana

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (petak) BEOGRAD

Polazak iz Beograda sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) u 18.00 h i vožnja do Novog Sada iz koga je polazak u 19.30 sa parkinga ispred Lokomotive. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2. dan (subota) BOLONJA

Prepodnevni dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Netuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Madore. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (nedelja) BOLONJA – SAN MARINO

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog odlaska do San Marina. Po dolasku obilazak grada: čuvene tvrđave San Marina, Bazilika Sv. Marina, Narodna palata... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U po podnevnim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja ka Siciliji.

4. dan (ponedeljak) SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA – ĐARDINI NAKSOS

Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. U ranim poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U večernjim časovima slobodno vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine (sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.

5. dan (utorak) SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (sreda) SICILIJA – PALERMO – MONREALE – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panoramaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi... Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (četvrtak) SICILIJA – MESINA

Doručak. Napuštanje hotela. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu „Vrata Sicilije“ i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima nastavak putovanja prema Rimu. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja kroz Italiju.

8. dan (petak) RIM

Prepodnevni dolazak u Rim. Panoramsko razgledanje grada: Termini, Trg Venecija, Koloseum, crkva Sv.Petra, crkva Santa Marija Mađore, Trg Venecija...Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

9. dan (subota) RIM – VATIKAN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju ili mogućnost fakultativnog odlaska u Vatikan – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak muzeja iz perioda pape Julija II iz 16. veka (kolekcije koje se još uvek obogaćuju): Zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku…  

10. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

 


Cena aranžmana: 289 €

 

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

USLOVI  PLAĆANJA:

• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 20 DANA PRED PUT.
• PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA. (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice).
• ČEKOVIMA GRADJANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU
• PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE NA 3 MESEČNE RATE
• ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu
* smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Bolonji, u 1/2 i 1/2+1 sobama.

* smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* na Siciliji u 1/2 i 1/2+1 sobama

* smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Rimu u 1/2 i 1/2+1 sobama.

* obilaske prema programu (Bolonja, Rim - panorame )
* troškove organizacije i vođenja aranžmana
* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

* boravišnu taksu

- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi

- obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 29.07.2011., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 3 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.

- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Bolonju – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi. a za boravak u hotelima sa 4* – 2,5 € po noćenju / po osobi

* ulaznice i fakultativne izlete
* individualne troškove 
* putno osiguranje u iznosu od 1€ po osobi/ dnevno (17-71g), 0,5€ (0,6 – 16,99 g), 2€ (71-84g). Suma osiguranja 30.000€ 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene): 

* San Marino - 25€

* Sicilijanska sela - 20€ 

* Vulkan Etna i Katanija – 25€

* Palermo i Monreale – 40€

* Vatikan (sa ulaznicom) - 40€ (obavezna prijava u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta).

 

 

OPISI HOTELA:

Hotel Brianza 3* www.hotel-brianza.it   Hotel se nalazi na 20 min od centra Bolonje. Hotel ima restoran, bar, salu za sastanke, wi fi. Hotel ima 52 sobe koje poseduju tus/WC, fen za kosu, SAT TV, telefon, frižider, sef, klima uređaj, wi fi.

Hotel Baia degli dei 3* www.hotelbaiadeglidei.it  Hotel se nalazi u turističkoj zoni Đardini Naksosa, pored prostrane pešačke zone i pored plaže. Hotel ima restoran, bar, TV salu, terasu. Svaka soba poseduje tus/WC, fen za kosu, SAT TV, telefon, sef, klima uređaj, balkon ili terasu.

Hotel Oly 4* http://www.olyhotel.it/?lang=en  Hotel se nalazi u rezidencijalnom delu Rima, na samo 4 metro stanice od Koloseuma. Hotel je moderno opremljen i poseduje restoran, bar, kongresni centar, wi fi. Hotel ima 103 sobe koje poseduju tus/WC, SAT TV, frižider, sef, klima uređaj, wi fi.

NAPOMENA ZA HOTEL:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta: www.oktopod.rs

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA