Leto 2019 Turska leto 2019 Antalija - Lara

| Antalija - Lara

Antalija je glavni i najveći grad ove turske rivijere. Nalazi se na krajnjem jugu Turske, u antalijskom zalivu na obali sredozemnog mora i predstavlja biser mediterana. U zaleđu Antalije se nalazi planina Taurus, prekrivena borovim šumama. Antalija je grad sa preko 300 sunčanih dana u godini i zato je jedno od najposećenijih mesta u Turskoj. Bogata istorija, moderna zdanja, bogat noćni provod i prelepa priroda, čine Antaliju idealnom turističkom destinacijom.
Grad se sastoji iz dva centra: savremeni - sa atraktivnim bulevarima, brojnim šoping centrima, bogatim noćnim životom, šetalištima pod palmama i stari centar Kaleiči – koji je podignut oko stare luke, sa uskim popločanim ulicama, starim drvenim kućama oivičenim gradskim zidinama.
Plaža Lara, sa brojnim luksuznim hotelima nalazi se na svega 10km od aerodroma u Antaliji, a plaža Konyaalti na oko 15km. Između ovih plaža je visoka litica sa koje se spušta reka Duden i uliva u Sredozemno more praveći vodopad visine 15m.
Lara-Kundu je nova regija koja se sastoji od hotela visoke kategorije, smeštenih na poznatoj Lara plaži koja je dugačka 8km, sa kristalno čistim morem.

| Antalija - Lara | Fotografije